Vi söker Terminalchef till affärsområde Transport och Terminal i Växjö/ Malmö.

Alwex är ett miljö- och kvalitetscertifierat privat aktiebolag som ägs av ca 75 delägare vilka alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Alwex har terminalverksamhet i Växjö, Alvesta, Jönköping, Kalmar och Malmö.

Totalt äger våra delägare ca 300 fordon och maskiner. Genom vår breda maskin- och fordonspark kan vi erbjuda alla typer av transporter, bland annat tempererade transporter, styckegods, partilass, bud, miljötransporter och entreprenadarbeten. Inom företaget ryms också betongtillverkning, försäljning av grus och stenmaterial samt drivmedelsanläggningar.

Alwex har en årsomsättning på ca 1,1 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Växjö.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad i Räppe, där affärsområdet har sin huvudsakliga verksamhet. Inom terminalverksamheten i Växjö arbetar 2 tjänstemän samt 33 kollektivanställda, Malmöterminalen är något mindre med 1 tjänsteman och 12 kollektanställda.

Terminalchefen har det övergripande ansvaret för Växjö och Malmö terminalerna och dess produktionsverksamhet.

 I rollen som Terminalchef driver du verksamheten med målsättningar som hög kundnöjdhet, servicegrad- och lönsamhet för Alwex utifrån koncernens värdegrund, Engagemang, kundnytta, Ansvar.   

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en mycket god samarbets- och ledarförmåga, med lätthet bygger relationer.

Tjänsten är på heltid.

Personliga egenskaper och kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad ledar- och chefserfarenhet. Du drivs av att arbeta med högt tempo i komplexa logistikuppdrag. Vidare har du en längre erfarenhet av liknande arbete med personal och resultat- ansvar. I rollen som ledare är du bekant med arbete och uppbyggnad av arbetsprocesser i Lean.

Som person är du noggrann, analytisk, strukturerad och lösningsorienterad. Du tycker om att ha eget ansvar och är självklart duktig på att samarbeta med andra och har lätt för att prioritera mellan arbetsuppgifterna. I dina dagliga kontakter med personal, delägare och kunder har du en god serviceförmåga och helhetsfokus, stöter du på problem så ser du det som en utmaning och förblir motiverad och effektiv.

Ansökan  För information och upplysningar gällande tjänsten kontaktar du Affärsområdeschef Anders Hallström på 0470-72 71 13, anders.hallstrom@alwex.se alternativt Personalchef Mikael Listerud 0470-72 71 64, mikael.listerud@alwex.se.

Då urval sker löpande ser vi fram emot din ansökan redan idag, dock senast den 23 november 2018.

Välkommen med din ansökan till karriar.alwex@alwex.se Märk ansökan med ”Terminalchef”.

Vi undanber oss media- och rekryteringserbjudanden i samband med denna rekrytering.